Matlagningsdemonstration

Torsdag den 27 mars 2003 hade vi matlagningsdemonstration på Astwood Bank First School. Ebru Clarke och Mam Wilcox visade hur man lagade till rätter från deras hemländer, Turkiet och Thailand. De förberedda ingredienserna fyllde skolans samlingssal med de mest lockande aromer redan innan tillagningen påbörjades, så ni kan föreställa er hur gott det luktade när de väl kom igång med demonstrationen.

Ebru lagade till en rätt som kallas MEYHANE PILAVI (Bulgar-pilaff med kyckling och aubergine), samt en bönsallad, allt välluktande och välsmakande och lockande på alla sätt och vis.

Jane från Seafish Direct donerade vänligen räkorna till Mams thailandska rätter. Mam lagade till min favorit, Tom Yam-soppa, en i mitt tycke gudomligt god och härligt kryddstark räksoppa. Hon lagade även till stekt ris med grönsaker, en rätt som kan varieras i det oändliga genom att byta ut ingredienserna. Man kan tillsätta räkor, kyckling, fläsk eller vad man behagar.

De närvarande var helnöjda med sin dag och undrade när nästa demonstration skulle hållas.

Recepten till rätterna finner du här.

Tillbaka till Evas sida